Bewegwijzering en architecturale vormgeving voor ukafacilities GmbH

De ukafacilities GmbH werd in 2013 opgericht als een volledige dochteronderneming van de Uniklinik RWTH Aachen. Ze integreren de ontwikkeling van bouwconcepten in hun planning en implementatie.

“We hadden een heel ruw idee van wat we wilden. Vanuit dit idee heeft René inspiratie opgedaan en schetsen gemaakt. Op basis hiervan heeft René een perfect uitgewerkt concept ontwikkeld. Hij heeft de hele implementatie concreet begeleid. We zijn zeer tevreden!”

Logo van Ukafacilities
Behoefte

Ukafacilities had behoefte aan bewegwijzering en deurbestickering in hun gebouw. Dit moest allemaal in de universele huisstijl van ukafacilities zijn. Echter, kreeg ik ook de vrijheid om mijn eigen inspiratie en creativiteit toe te passen.

Aanpak

Na onze eerste kennismaking kreeg ik van ukafacilities alle informatie die nodig was. We brainstormden over onze ideeën. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de bewegwijzering meer in de universele huisstijl van ukafacilities moest zijn. Ik wilde het regionale aspect van de namen van de conferentiezalen verbinden met het architecturale aspect van het werk van de ukafacilities. Vanwege het algehele minimalistische ontwerp van het kantoor heb ik de ontwerpen van de deuren subtiel gemaakt. Ik besloot de uiteindelijke ontwerpen te baseren op architectonische details van de drie steden. Bij de overige deuren heb ik deze lijn doorgetrokken. Zie de foto’s voor meer details.

Deurbestickering van Aachen conferentiezaal
Deurbestickering van Luttich conferentiezaal
Deurbestickering van Maastricht conferentiezaal
Deurbestickering van toiletdeur Ukafacilities
Deurbestickering meerdere iconen deuren Ukafacilities
Bewegwijzering naar Sekretariat Ukafacilities
Deurbestickering van Sekretariat Ukafacilities
Deurbestickering van Kuche Ukafacilities
Deurbestickering van Intern Ukafacilities

Geïnspireerd geraakt door mijn werk? Neem dan contact met mij op. Wie weet kunnen we iets moois voor elkaar betekenen.

Bekijk al mijn werk