Meertalige WordPress websites, online inlogsysteem en grafisch design

De Qonnect Rivet Association is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese en Aziatische fabrikanten van blindklinknagels, blindklinkmoeren en bijbehorende klinkgereedschappen. Met internationale verkooplocaties en verschillende distributeurs in heel Europa kunnen ze de volledige Europese markt bestrijken.

Het team van Qonnect
Behoefte

Halverwege 2018 kwam ik in contact met Qonnect Fasteners. Zij hadden behoeften aan een nieuwe website met een internationale uitstraling en een uitgebreid aanbod van hun productassortiment. Gaandeweg ontstond de vraag om een inlogsysteem te maken voor hun vaste klanten. Een platform waarop ze konden inloggen en de recente voorraden en technische tekeningen konden bekijken.

Aanpak

Ik heb inspiratie opgedaan met behulp van hun huidige huisstijl en catalogus om tot de realisatie van de website te komen. De catalogus is zeer uitgebreid, dus het was een uitdaging om alle producten zo overzichtelijk mogelijk te tonen. Daarna ben ik met NR-Software het inlogsysteem gaan ontwikkelen, waar gebruikers onder andere de voorraad en technische tekeningen kunnen bekijken. Deze oplossing heeft ervoor gezorgd dat er aanzienlijk minder e-mails binnenkomen waarin klanten vragen naar voorraden. Dat bespaart Qonnect veel tijd. Een van de vereisten voor de technische tekeningen was dat de PDF's gegenereerd worden n.a.v. de CSV-gegevens en dat er geen PDF's op de server opgeslagen staan. Doordat de PDF's gegenereerd worden, is het voor Qonnect vele malen makkelijker om gegevens op de PDF te wijzigen. Ook voor de klant resulteert dit in een snelle laadtijd van de PDF's.

In de loop van 2019 vroeg ik Yara Purnot van COPYWREBEL om te ondersteunen met de SEO-optimalisatie van de website. Tijdens een gesprek met Qonnect kwamen we erachter dat Qonnect meer wilde en behoefte had aan een marketingstrategie. Uiteindelijk werken we nu met een vast team zzp’ers aan het online positioneren van Qonnect met behulp van Data Driven Marketing.

Login panel website Qonnect
Catalogus van Qonnect
Website Qonnect op laptop
Website Qonnect op mobiel

Geïnspireerd geraakt door mijn werk? Neem dan contact met mij op. Wie weet kunnen we iets moois voor elkaar betekenen.

Bekijk al mijn werk