Categorie

Een levendige en sterk visuele community: I-Play

De opleiding HBO Elektrotechniek in Heerlen is met het bedrijf PCiD, gevestigd bij het bedrijf Pcdata BV te Kerkrade, een samenwerking aangegaan. Bij dit project werd een geheel camerasysteem (5 camera’s) opgehangen bij 1 van de 4 indoor voetbalvelden van de Soccer Arena in Kerkrade. Het camerasysteem werd I-Play genoemd.

Smart watch met I-Play erop
Doel

Het doel van dit project (mijn afstudeerstage) was om het gebruik van het I-Play systeem te laten toenemen bij (sport)verenigingen.

Aanpak

In de analysefase heb ik door middel van gesprekken, enquêtes, interviews en literatuuronderzoek de wensen en behoeften van de betrokken partijen geïnventariseerd. Ik heb onder andere onderzocht hoe een levendige community gecreëerd kon worden. In de ontwerpfase heb ik de I-Play middelen ontwikkeld en uitvoerig getest met vaste testgroepen. Na alle testen en aanpassingen zijn in de realisatiefase highfidelity prototypes ontstaan. Deze prototypes waren interactief, hadden de belangrijkste functionaliteiten en kregen de huisstijl van I-Play: een levendige en sterk visuele community.

Schetsen camerasysteem I-Play
I-Play op mobiel
I-Play video's op laptop
I-Play op laptop
Afstudeerproject I-Play alle documenten

Geïnspireerd geraakt door mijn werk? Neem dan contact met mij op. Wie weet kunnen we iets moois voor elkaar betekenen.

Bekijk al mijn werk